Bayrak törenlerinde hangi marşı söylüyorsunuz? Bu marşın önemi nedir?

2. Sınıf Bayrak törenlerinde hangi marşı söylüyorsunuz? Bu marşın önemi nedir? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Bayrak töreninde İstiklal Marşı’nı söyleriz. Bu marş bizim için büyük bir önem taşımaktadır. Bunu önemli vatanımız için yapmalıyız, onu korumalıyız. Marşı okurken gür sesli bir şekilde,  vatanımıza ve bayrağımıza odaklanarak söylememiz gerekir. Böyle söylersek vatanımıza saygımızı vermiş oluruz. Vatan zor şartlar atında kazanılmıştır.

Bu yüzden ona olan saygımızın bitmemesi gerekir. Güzel vatanımız için çok fazla şehit kaybetmişizdir. Onlara olan saygımızı belirtmek için marşı’mızı içtenlikle okumalı, vatanımızı korumalı, kollamalı, milletimizi iyi bir şekilde devam ettirmeli, vatanımızın disiplinini  ve güzelliğini bozmamamız gerekir. En önemlisi ise dilimizi her zaman devam ettirmemiz gerekir.

Atatürk’ün bizim için yaptığı bir sürü şey vardır bunlar için ona teşekkür etmemiz gerekir. Vatanını ve milletini seven kişilerin marşını, bayrağını, ülkesini her şeyini sevmesi ve saygı duyması gerekir. Eğer vatanımıza saygı ve sevgi duyarsak ve birlik içinde olursak milletimizin soyu her zaman devam eder ve düzgün ve güzel bir şekilde milletimiz var olmaya ve güçlü bir durumda olmaya devam eder. Bu yüzden her zaman birlik içinde olmamız gerekir. Marşı’mızı anmamız, ülkemizi temsil etmemiz, onun için güzellikler yapmamız gerekir.



 

Our Score