Okulunuzdaki ve evinizdeki kurallardan hangileri güvenliğiniz için konulmuştur?

2. Sınıf Okulunuzdaki ve evinizdeki kurallardan hangileri güvenliğiniz için konulmuştur? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Hem okulumuzdaki hem de evimizdeki kurallar bizim için çok gereklidir ve bunlara her zaman uymamız gerekir. Bizim okulda uymamız gereken kurallar okulumuzu temiz tutmak, etrafı kirletmemek, okul eşyalarına zarar vermemek, herhangi bir kişi ile aramızda kavga çıkarmamak, öğretmenlerimize saygılı olmak gibi şeylerdir.

Bu kuralların hepsi bizim için gerekli ve bizim sorumlu olduğumuz kurallardır. Kurallar bizi daha disipline hale getirir. Evde konulan kurallar her aileden aileye  aileye değişir ama genellikle olması gereken kurallar her bireyin az da olsa işi ya da sorumluluğu olması, her bireyin odasını temizlemesi, aile bireylerine verilen sorumlulukları her aile bireyinin gerçekleştirmesi gerekir. Aile içinde qile bireylerine ve büyüklerimize saygı duymamız gerekir. Bir şekilde aile disiplinini korur ve daha düzgün bir hale gelmiş olur. Eğer etrafta kurallar olmasa düzgün bir çevreye sahip olamazsak dünya gerçekte kötüye gidebilir.

Bu yüzden de kurallar konulmalı, herkesin kurallara uyması gerekir. Bu şekilde insanlar kurallara uyarsa dünya gerçekten güzel bir hale gelir ve güzel bir şekilde işleyişe geçer. Eğer dünyamızın güzel olmasını istiyorsak kurallara uymalı, sorumluluklarımızı gerçekleştirmeli, insanları bilinçlendirmek ve onların yararlanacağı davranışlarda bulunmamız gerekir.



 

Our Score