Sağlıklı yaşamak için nelere dikkat ediyorsunuz?

2. Sınıf Sağlıklı yaşamak için nelere dikkat ediyorsunuz? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Her insan sağlıklı yaşamak ister ve bunu  için de düzenli ve yeterli şekilde yemek tüketmeye çalışırlar. Sağlıklı yaşam için insanların yeterli bir şekilde beslenmeleri çok önemlidir. Eğer yeterli bir şekilde beslenmezsek sağlıklı bir insan olamayız. Bu yüzden yediğimiz şeylere dikkat etmeli ve düzenli beslenmemiz gerekir.

Sağlıklı bir birey olmak için bunun dışında yediğimiz şeylere de dikkat etmemiz gerekir. Yararlı bitki çayları, protein bakımından ve lif bakımından yüksek yiyecekler, meyve ve  sebze gibi şeyler tüketmemiz gerekir. Spor yapmamız, yürüyüş yapmamız ve bol bol su tüketmemiz de çok önemlidir. Mevsiminde meyve ve sebzeleri tercih etmeliyiz.

Bakliyatlar, süt ve süt ürünleri, beyaz et ve kırmızı eti soframızdan eksik etmemeliyiz. Ayrıca  paketlenmiş hazır gıdaları tercih etmemeliyiz.  Pişirdiğimiz yemekleri pişirme süresine göre pişirmeliyiz. Sağlıklı bir birey olmak istiyorsak çok fazla teknolojik aletlerle zaman geçirmemiz gerekir. Eğer fazla bir şekilde teknolojik aletlerle vakit geçirirsek bu gözümüze, duruşumuza zarar verir. Bunun yanında ise teknolojik aletler çok radyasyon yaydığı için daha da zararlı hale gelmektedir.

Sağlığımız için temiz bir biri olmalı, temizliğimizi eksik etmemeliyiz  Temiz olmak için yapabileceğimiz şeyler duş almak, dişlerimizi fırçalamak, duş almak, odamıza havalandırıp temiz tutmak, eşyalarımızı temiz tutmak, kişisel eşyalarımızı kendimize göre ayarlamak detayları bizi sağlıklı geldiğimizde ve temizli bir insan yapar. Ellerimiz yıkamak dışarıdan geldikten sonra ellerimizi yıkamak, yemeğe oturmadan önce ellerimizi yıkamak gibi alışkanlıklar bizi temiz tutar ve bu şekilde sağlıklı bir birey olmuş oluruz.



 

Our Score