3. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 49 İlke Yayıncılık

İlkokul 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Paytak Ördek Serbest Okuma Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 49


3. Sınıf Türkçe Kitabı Paytak Ördek Serbest Okuma Metni Etkinlik Cevapları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 49 Cevapları, öğrencilerin Türkçe dersinde serbest okuma becerilerini geliştirmek için önemli bir kaynak sağlamaktadır. Bu sayfada yer alan etkinlikler, çocukların okuma anlama yeteneklerini pekiştirmelerine yardımcı olurken, okuma alışkanlıklarını da güçlendirmektedir. İlkokul 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Paytak Ördek Serbest Okuma Metni Etkinlik Cevapları, öğrencilerin metni derinlemesine anlamalarına olanak tanırken, hayal güçlerini kullanarak hikayeye ilişkin farklı bakış açıları geliştirmelerine yardımcı olur.


“3. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 49 İlke Yayıncılık”

Ayrıca, Forum MEB 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı İlke Yayınları Cevapları, öğretmenler ve öğrenciler için etkili bir destek sunarak, derslerin daha akıcı ve anlaşılır geçmesine katkıda bulunur. 3. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 49 İlke Yayıncılık, çocukların dil becerilerini geliştirmeye yönelik eğlenceli ve öğretici içerikler sunarak, onların akademik başarılarını artırmalarına yardımcı olur. Bu tür kaynaklar, öğrencilerin Türkçe derslerindeki öğrenme deneyimlerini zenginleştirir.


3. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 49 Cevapları


PAYTAK ÖRDEK

Merhaba, benim adım Paytak Ördek. İki yana sallanarak yürüdüğüm için bu yürüyüşümü beğenmiyordum. Hatta bir ara yemeden içmeden bile kesilmiştim. Dışarı çıkamıyordum ve kendimi çok mutsuz hissediyordum. Annem bir gün bana çimen kurabiyesi yaptı. Kurabiye tepsisini önüme koyup “Şu kurabiyelere baksana, altı yanmış.” dedi.

Ben de anneme, “Ama üstü nar gibi kızarmış.” dedim. Annem bu kez, “İyi de şeklini tutturamamışım, hiçbiri birbirine benzemiyor ki!” dedi. “Anneciğim, böylesi daha güzel; kurabiyeler kır çiçekleri gibi olmuş. Kimisi susamlı, kimisi susamsız, kimisi büyük, kimisi küçük… Hangisinden başlasam bilemiyorum, aklım karıştı.” dedim.

Tam da bu sırada annem, bana ömür boyu unutamayacağım şu sözü söyledi: “Dış görünüşünle ilgili kaygıların, korkuların, beğenmediğin yanların elini kolunu bağlamasın. Sen içindeki güzelliklere bak. Oradaki iyilik cıvıltılarını dinle ve bunları dışarı çıkar. Yani faydalı ve güzel işler yap.” Ben de öyle yaptım. Yani içimdeki iyilikleri ortaya çıkardım. Yaptığım güzel ve faydalı şeyleri düşündüm. Örneğin, paylaşmayı seviyordum. Daha başka, ben aralarında olmayınca arkadaşlarım hep eksik oynuyordu. Yani bir kişi eksik olunca takım tamamlanamıyordu.

Ya sen, içindeki iyilik cıvıltılarına kulak verdiğinde ne gibi faydalı ve güzel işler yapabileceğini biliyor musun?

Yaşar KOCA
Diyanet Çocuk dergisi



 

Our Score