Sınıfınızda uyulmasını istediğiniz kurallarla ilgili önerilerinizi söyleyiniz.

2. Sınıf Türkçe Sınıfınızda uyulmasını istediğiniz kurallarla ilgili önerilerinizi söyleyiniz. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Sınıfımda uyulmasını istediğim bir sürü kurallar bulunmaktadır. Ben yerlere çöp atılmamasını, etraftaki eşyalara zarar verilmemesini, etrafın temiz tutulmasını, herkesin birbirine saygılı ve sevgili olmasını isterim.

Eğer bu şekilde olursa sınıfın ortamı çok güzel bir düzene girmiş olur. İnsanların okulunu temiz tutması çok önemli bir şeydir. Çünkü okul bizim eğitim gördüğümüz yerdir. Elimizden geldiğince okulumuzu ve sınıfımızı temiz tutmaya özen göstermemiz çok güzel olacaktır.

Eğer biz bir güzellik yaparsak diğer insanlar da bunu görür ve bunun güzel bir şey olduğunu fark ederek onlar da bunu yapmaya başlarlar. Kısacası etrafımızdaki kişilere sınıfımızda uyulması gereken kuralları söylememiz gerekir.

Sınıftaki arkadaşlarımızla bir kağıda sınıfta uyulması gereken kuralları yazarak onlara o kuralları yöneltebilirsiniz. Her insan etrafının temiz ve düzenli olmasını çok ister. Bunun içinde çaba göstermesi çok önemli ve gerekli bir şeydir.

Ben elimden geldiğince sınıfımı ve okulumu temiz tutmaya çalışıyorum. Özellikle de sınıfımdaki sıralarımızı temiz tutmalıyız. Eğer sıralarımızı temiz tutarsak gelecek diğer öğrencilere de büyük bir katkıda bulunmuş oluruz.



 

Our Score