Okulunuzda bir hafta boyunca suların akmadığını düşününüz. Yaşayabileceğiniz zorlukları yazınız.

2. Sınıf Türkçe Okulunuzda bir hafta boyunca suların akmadığını düşününüz. Yaşayabileceğiniz zorlukları yazınız. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Okulumda bir hafta boyunca suların akmadığını düşündüğüm zaman gerçekten de üzülürüm. Çünkü su bizim için çok önemli bir şeydir. Okulumuzda herhangi bir şey eksik olduğunda bizde kendimizi eksik hissetmiş oluruz.

Su bizim yaşam kaynağımızdır. Onu elimizden geldiğince  dikkatli bir şekilde kullanmamız önemli ve  gerekli bir şeydir. Ben dikkat ederek çok önemli olan suyumuzu kullanmaya özen göstermeye çalışıyorum ve bu önemli bir şeydir.

Tükenebilecek kaynaklarımızı dikkatli bir şekilde kullanmaya özen göstermeliyiz. Gelecek nesillere daha da güvenli bir hayat bırakmış oluruz. Mesela dişimizi fırçalarken suyu boş boşuna açık bırakmamaya özen göstermemiz gerekir.

Eğer özen gösterirsek dünyamız daha da güzel hale gelir. İnsanları bilinçlendirmekte bir yandan önemli ve gerekli bir şeydir. İnsanları bilinçlendirmek onları daha da bilinçli ve akıllı bir insan yapacaktır. İnsanlar bilinçli oldukça ve kaynak konusunda daha da bilinçli bir hale gelince elindeki kaynakları aha da güzel kullanacaktır.

İnsanları da biliçlendirmeye çalışacaktır. Kısacası okulumda suların kesildiğini görürsem veya düşünürsem üzülürüm. Elimizden geldiğinde suyumuzu güzel kullanmaya özen göstermeliyiz.



 

Our Score