Arkadaşlarınız, dinlerken nelere özen gösteriyorsunuz?

2. Sınıf Türkçe Arkadaşlarınız, dinlerken nelere özen gösteriyorsunuz? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Arkadaşlarımı dinlerken onları özen göstererek dinlemeye dikkat ediyorum. Çünkü arkadaşlarım benim için çok değerlidir. Onları dinlerken sadece dinlediğim kişiye odaklanırım, başkasıyla bir iletişime geçmem, anlattığı şeyi dikkatlice dinlerim.

Ben arkadaşlarımı dinlerken bu gibi şeyleri yapmaktayım. Eğer bir arkadaşımız bizimle iletişime geçtiği zaman onu dinlemeyip, başka bir şeyle ilgilenirsek, hem karşımızdakini anlamayız hem de karşıdaki insan kendini değersiz hisseder. Arkadaşınızı güzel ve dikkatli bir şekilde dinlersek hem kendini değerli hisseder hem de bize olan sevgisi daha da artmış olur.

Buna dikkat ederek insanlarla iletişime geçersek böyle güzel sonuçlara ulaşmış oluruz. Bir insanla iletişime geçtiğimiz zaman onla nezaket sözcüklerini kullanarak konuşursak o kişi hem kendini iyi hisseder, hem de bize de nezaket sözcükleri kullanarak geri döner.

Nezaket sözcüklerini kullanmak gerçekten de çok güzel bir şeydir. İnsanlar birbirine nezaket sözcüklerini kullanarak iletişime geçerse dünya daha da güzel bir hale gelmiş olur. Ben insanlara nezaket sözcüklerini kullanarak yaklaşıyorum ve çok güzel karşılık alıyorum.

Etraftaki insanların birbirine nezaket sözcüklerini kullandığını görmek bizi, insanları mutlu eder. Kısacası ben arkadaşlarımla birlikteyken bu gibi şeyleri yapıyorum. Onları güzelce dinliyorum ve nezaket sözcüklerini kullanmaya dikkat ediyorum. Böyle yaptıkça dünya daha da güzel bir yere gelecektir.



 

Our Score