Evinizdeki görev ve sorumluluklarınız nelerdir?

2. Sınıf Türkçe Evinizdeki görev ve sorumluluklarınız nelerdir? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Evimdeki görev ve sorumluluklarım odamı toplamak, ailedeki bireylere yardım etmek, çöpleri dökmek gibi şeylerdir. Elimden geldiğince aileme yardım etmeye çalışırım.

Evdeki işlerin hepsini sadece bir bireyin üstüne bırakmamamız gerekir. Herkesin kendi görevi ve sorumlulukları olması gerekir ve bu da çok önemli bir şeydir. Sadece işler bir bireyin üstüne gelince o birey çok yorulur ve bu yanlış bir şeydir.

Herkesin evin içinde sorumlulukları olması gerekir. Herkese eşit davranılmalıdır. Aynı ve belirli bir miktarda işlerin paylaştırılması gerekir. Bu şekilde evde ki işler bir düzene girmiş olur. Bu da çok güzel bir şeydir. Sorumlulukları paylaştıkların sonucunun çok iyi, güzel ve mantıklı olduğunu görünce bunu her zaman yapmaya başlayacağız, olumlu sonuçlar alacağız.

Ev içinde ki görevler bireyin yaşına ya da yapabilme seviyesine göre belirlenmelidir. Kimseye yapamayacağı bir işin verilmemesi gerekir. Çünkü o bireyin çok yorulması güzel ve olumlu bir şey değildir. Kısacası ailedeki bireylere yapabildiği düzeyde işlerin verilmesi gerekir. Bunun yanında da herkesin işlerinin paylaştırılması gereklidir.



 

Our Score