Evdeki tüm işleri sadece annenizin ya da babanızın yapması hangi sorunlara neden olur? Açıklayınız.

2. Sınıf Türkçe Evdeki tüm işleri sadece annenizin ya da babanızın yapması hangi sorunlara neden olur? Açıklayınız. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Evdeki tüm işleri sadece anne ve babanın yapmaması gerekir. Eğer sadece anne ve baba işleri yaparsa işler düzgün olmaz ve çok yorulurlar. Bu yüzden tüm ailenin bir arada bulunarak işleri bir bütün haline getirmeleri gerekir ve bu çok önemlidir.

İnsanlar bir arada oldukları sürece işler daha da güzelleşir ve bir bütün halinde olmuş olur. Siz de buna dikkat ederek işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Anne ve baba işe gider, yemek yapar ve evin temizliğini yaparlar. Çocuklar ailelerine yemek yaparken, ev temizliği yaparken yardım edebilirler. Çocuklar kendi odalarını toplayarak da ailelerine yardım da bulunabilirler.

Kısaca herkesin bir iş bölümü olabilir ve ailemize her türlü yardımlarda bulunabiliriz. Eğer her şeyi anne ve babamıza bırakırsak sorunlar daha da artmış olur. Kendi iş bölümlerimizi ve diğer bireylerin de iş bölümlerini ayarlamamız ve belirlememiz hem bize hem de ailemize büyük bir katkı sağlamaktadır.

Yapacağımız ve yapmamız gereken işleri belirli bölümlere ayırmak işlerimizi daha da kolay ve çabucak bitecek hale getirir. Kısacası yapmamız gereken şey işleri sadece ebeveynlerimizin üstüne bırakmamak ve iş bölümü yaparak herkesin daha da az iş yapmasını sağlamak ve bir düzen haline getirmektir.



 

Our Score