Ailedeki kişilerin evdeki sorumluluklarını yazınız.

2. Sınıf Türkçe Ailedeki kişilerin evdeki sorumluluklarını yazınız. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Ailemdeki her bireyin bir görevi vardır. Ailem sorumlularını her zaman elinden geldiğince yapmaya çalışırlar. Babamın ve annemin işi işe gitmektir. Annem ve babam yemek hazırlarlar, bulaşık yıkarlar ve evi temizlerler.

Ben ve abim de onlara yardım ederiz. Bu şekilde bir düzen içinde olmuş oluruz. Düzende olmak çok önemli ve güzel bir şeydir. Kesinlikle sorumluluklarımızı tam olarak yerine getirmeye özen göstermemiz gerekli bir şeydir.

Ailedeki herhangi bir birey görevini yerine getirmediği zaman işler iyiye gitmez ve düzen bozulur. Bir düzen içinde olmak istiyorsak sorumluluklarımızı iyi bir şekilde yönetmeliyiz. Sorumluluklar yapmamız gereken önemli şeylerdir.

Ben de aile bireylerimde her zaman sorumluluklarımızı yerine getirmeye elimizden geldiğince dikkat etmeye çalışıyoruz. Aile içinde ev işlerinin paylaştırılması önemli bir şeydir. Bu şekilde herkes kendi işini bilir ve bir düzen oluşmuş olur.

Eğer düzen içinde olmak istiyorsak işleri paylaştırmamız gerektiğini ve önemli bir şey olduğunu aile bireylerimizle paylaşmamız güzel bir şey olur.



 

Our Score