Ailede alınan kararlarda görüş belirtmek ve görev üstlenmek neden önemlidir? Söyleyiniz.

2. Sınıf Türkçe Ailede alınan kararlarda görüş belirtmek ve görev üstlenmek neden önemlidir? Söyleyiniz. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Ailede alınan kararlarda görüş belirtmek ve görevi üstlenmek önemli bir şeydir. Çünkü bunun gerekli olmasının sebebi herkesin fikrinin bir önem taşımasıdır. İnsanlara saygı duymamız çok önemlidir.

Kısacası insanların fikirlerine ve görüşlerine saygı duymak çok önemlidir. Ailede alınan kararlarda her bireyin görüşü ya da fikri önemlidir. Eğer aile içinde bir görev üstlenmişsek o görevi elimizden geldiği kadar iyi yapmamız ve sorumluluğumuza da sahip çıkmamız gerekir. Aile içinde bize verilen bir görevde onu sorumluluğumuz olarak görmemiz gerekir.

Mesela yataktan kalktıktan sonra yatağımızı toplamamız gerekir, evde bize verilen işleri yapmamız gerekir, kendi kıyafetlerimizi katlamamız gerekir, aile içindeki bireylere yardım etmemiz gerekir. Bunlar bizim sorumluluklarımızdır.

Bunları yerine getirmemiz gerekli ve önemli şeylerdir. Mesela sorumluluklarımızı yerine getirmediğimiz zaman güzel sonuçlar almayabiliriz. Bu yüzden elimizden geldiğince sorumluluklarımızı düzgün bir şekilde yerine getirmeye özen göstermeliyiz. Aile içinde alınan kararlarda herkesin fikrini dinlememiz bizi güzel ve değişik sonuçlara götürebilir.



 

Our Score