Toplu taşıma araçlarındaki bazı koltuklarda “Yaşlı, hamile, engelli ve gazilere ayrılmıştır.” yazmasının nedeni ne olabilir?

2. Sınıf Türkçe Toplu taşıma araçlarındaki bazı koltuklarda “Yaşlı, hamile, engelli ve gazilere ayrılmıştır.” yazmasının nedeni ne olabilir? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Bu gibi şeylerin yazılması demek onların ayrıcalıklı olması demektir. Öyle yazan yerlere bizim oturmamamız gerekir. Orada kimlerin oturabileceği yazıyorsa onların oturması gerekli bir şeydir.

O yerlere oturmamamız bizim onlara olan saygımızı güzel bir şekilde belirtir. Saygı da bir bakımdan yardım demektir. Oralara oturmayarak onlara bir çeşit yardım etmiş oluruz. Biraz da yardımdan bahsedebiliriz. Yardım dünyayı güzel bir yere çevirir. Bu yüzden yardımı eksik etmememiz çok ama çok önemli bir şeydir.

Örnek verecek olursak karşıdan karşıya geçerken elinde çok fazla eşya olan yaşlı bir insana yardım edebiliriz.  İnsanlara yardım etmek bir yandan da dünyaya yardım etmektir. Çünkü yardım olunca dünya da güzelleşir. Büyük küçük demeden herkese yardımı yapmamız gerekir. Birisine ya da herhangi bir şeye yardımda bulununca başka birisi onu görür, o da insanlara yardım etmenin ne kadar güzel bir şey olduğunu fark eder.

Eğer yolda giderken ya da herhangi bir yerdeyken hasta ya da acil durumu olan bir hayvanı görürsek, bunu veterinere bildirmememiz çok önemli ve gerekli bir şeydir. Eğer hayvana kendimiz yardım edebiliyorsak bir kap mama ve bir kap su verebiliriz. Bu şekilde de hayvana güzel bir şekilde yardım etmiş oluruz. Çok çeşitte yardımlar bulunur.

Bunları da günlük hayatta görebiliriz. Kısacası toplu taşıma araçlarında bazı koltuklarda yaşlı, hamile, engelli ve gazilere ayrılmıştır diye bir yazı görürsek şunları yapmalıyız. O yere oturmamalıyız ve oturan kimseler var ise onları uyarmamız önemli ve gerekli bir şey olacaktır.



 

Our Score