İstiklâl Marşı’nı nasıl dinliyorsunuz?

2. Sınıf Türkçe İstiklâl Marşı’nı nasıl dinliyorsunuz? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Ben İstiklâl Marşı’nı gururla, sevgiyle ve hüzünle dinliyorum. Hüzünle dinlememin sebebi ise şehitlerimizdendir. Sevgili ve gururlu olmamın nedeni ise şehitlerimizin ve Atatürk’ün bu ülkeye verdiği mücadelelerinden ve pes etmemeleri yüzündendir.

Bu ülke için elinden gelen her şeyi yapanlar sayesinde bu ülke ilerliyor. Aç kalsalar da, çok yorulsalar da, karşılarına çok zorluk çıksa da yine de ülkeyi ilerletme yolunda gitmişlerdir. Ben İstiklâl Marşı’nı dinlerken ciddi ve gururlu bir şekilde dinlerim.

Atatürk’e, şehitlerimize, askerlerimize ve bu ülkeye yararı olan herkese saygımdan bu şekilde İstiklâl Marşı’nı dinlerim. İstiklâl Marşı’nı dinlerken  ciddi bir şekilde dinlememiz daha doğru bir şeydir. Bunu dalgaya almamamız gerekli bir şeydir.

İstiklâl Marşımız bizim için çok değerlidir onun varlığını korumamız da aynı şekilde çok önemlidir. Ülkemiz için elimizden gelen şeyleri yapmamız çok güzel bir faaliyettir. Ülkemizdeki insanlara yardımda bulunmak, onlara bilgiler verip bilinçlendirmek, ülkemizin yararı için çeşitli çalışmalar ya da faaliyetler yapmak da çok güzel şeylerdir. Ülkemizin ilerlediğini görmekte ayrı bir güzeldir.

Ülkesi için elinden gelen her şeyi yapan insanlar faydalı insanlardır. Kısacası ben İstiklâl Marşı’nı dikkatli, gururlu ve ciddi bir şekilde dinlerim.



 

Our Score