Seyit Onbaşı, top mermisini ateşlemek için neler yapmış?

2. Sınıf Türkçe Seyit Onbaşı, top mermisini ateşlemek için neler yapmış? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Seyit Onbaşı dünya savaşı gerçekleşirken, Çanakkale cephesinde Rumeli Mecidiye Tabyası görev yaparken 215 kilogram ağırlığında top mermileri neredeyse mümkün olmayacak bir şekilde taşımıştır.  Seyit Onbaşı’nın vatanı için yaptığı mükemmel ve çok fazla cesaret gerektiren bir hareketi yaptığını görüyoruz.

Seyit Onbaşı bunu vatanı için, vatanını sevdiği için, onu korumak ve bırakmamak için yapmıştır. Vatanı ve milleti için çok önemli ve gerekli bir şey yapmıştır. Seyit Onbaşı vatanına olan sevgisini göstermek için ve vatanını zor durumda bırakmamak için bu güzel şeyi yapmıştır. Ona büyük bir saygı duymamız ona olan sevgimizi de belirtir.

Vatanını seven kişiler vatanına da saygılıdır. Vatanımız bizim için çok önemlidir. Bizim yaşam yerimizdir. Bizim vazgeçilmezimizdir. Vatanımız zor şartlar altında kazanılmıştır. Bu yüzden onu  her zaman korumamız, ona bakmamız ve koruyup kollamamız bizim için çok ama çok önemli bir şeydir. Atatürk ve askerlerimiz sayesinde ülkemize sahip olduk. Tabii ki de daha birçok kişinin de vatana yardımı dokunmuştur. Vatanımızı korumak, tarihi eserlerimize zarar vermemek, ona sahip çıkmak, milletimizi bilinçlendirmek ve etrafa çöp atmamak gibi şeyler ülkemize yararı olan şeyler olacaktır.

Askerlerimiz ne kadar aç kalsalar da, zor durumda olsalar da, yine de ülkemizi koruyup kollamaya devam etmişlerdir. Ülkemiz bizim için paha biçilmez bir değerdir. Etrafı temiz tutmak ise vatanımızı korumak için bizim bir sorumluluğumuz olacaktır. Vatanımız için olan sorumluluklarımızı yerine getirmek bizim için çok önemlidir. Bayrağımız, istiklal marşımız, değerlerimiz bizim için çok önemli şeylerdir.



 

Our Score