Toplumda güzel ahlakın benimsenip yerleşmesinde dinin rolü ve önemi hakkında bilgi veriniz.

8. Sınıf Din Kültürü Kitabı Toplumda güzel ahlakın benimsenip yerleşmesinde dinin rolü ve önemi hakkında bilgi veriniz. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Toplumda güzel ahlakın benimsenip yerleşmesinde dinin rolü ve önemi hakkında bilgi veriniz.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Din, hayatımızda büyük bir önem taşır. Dinimiz bizi yönlendirir. İslam dini bizi hoşgörülü, merhametli ve saygılı bir insan olmaya yönlendirir. Gündelik hayatta hoşgörülü, saygılı, merhametli bir insan olmak çok önemlidir.


“Toplumda güzel ahlakın benimsenip yerleşmesinde dinin rolü ve önemi hakkında bilgi veriniz.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Kısacası dinimiz bize hoşgörülü, merhametli, saygılı biri olmayı söylemiştir. Örneğin büyüklerimize karşı saygılı, küçüklerimize ise iyi davranmalıyız. Karşımızdaki kişiye karşı nazik ifadeler kullanmalı ve uygun şekilde cümleler kullanmalıyız.

Gündelik hayatta kimsenin hakkını yemememiz gerekir. Birisine rahatsızlık vermemeliyiz, sıradaysak başkasının sırasının önüne geçmemeliyiz. Başkasının hakkını almamalıyız, kendi hakkımızı korumak, başkasının hakkına el koymamak en iyisi olacaktır. Başkasının hakkını aldığımız zaman hem o kişi üzülecektir hem de biz iyi bir duruma düşmemiş oluruz.

Bu yüzden de kendi hakkımızı korumalı, başkalarının haklarına ise el koymamalıyız. Kısacası dinimiz bizi gündelik hayatta neler yapabileceğimize karşı yönlendirilebilir.



 

Our Score