7. Sınıf Din Kültürü Gün Yayıncılık Kitabı Sayfa 82-83-84

7. Sınıf Din Kültürü Kitabı Gün Yayıncılık Allah’ın (c.c.) Kılı Hz. Muhammed (s.a.v.) Cevapları Sayfa 82, 83, 84


Allah’ın (c.c.) Kılı Hz. Muhammed (s.a.v.) Cevapları


7. Sınıf Din Kültürü Gün Yayıncılık Sayfa 82-83-84


“De ki: Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Fakat bana ilahınızın yalnızca bir tek İlah olduğu vahyediliyor. Artık ona yönelin ve ondan bağışlanma dileyin. Allah’a ortak koşanların vay hâline.” (Fussilet suresi, 6. ayet.)

Soru : Yukarıdaki ayetin vermek istediği mesaj nedir?


Cevap :

Bence yukarıdaki ayetin vermek istediği mesaj peygamberlerin de bizim gibi bir insan olduğu ve ancak kendilerine vahiy verildiği için değerli olduklarıdır.

Peygamberler Haşa Allah’ı ortak koşulmasını ve kendilerini de ilah olarak görülmesini istemezler.


7. Sınıf Din Kültürü Gün Yayıncılık Sayfa 84 Cevapları


Bazı kimseler Allah Resulü’nün (s.a.v.) insanüstü özelliklere sahip olması gerektiğini söyleyerek Hz. Muhammed’e (s.a.v.) karşı çıkıyorlardı. Yüce Allah (c.c.) onları kınayarak şöyle buyurmaktadır: “Onlar (bir de) şöyle dediler: Bu ne biçim peygamber; (bizler gibi) yemek yiyor, çarşılarda dolaşıyor. Ona bir melek indirilmeli, kendisiyle birlikte o da uyarıcı olmalıydı. Yahut kendisine bir hazine verilmeli veya içinden yiyip (meşakkatsizce geçimini sağlayacağı) bir bahçesi olmalıydı. Ayrıca o zalimler müminlere, ‘Siz ancak büyüye tutulmuş bir adama uymaktasınız.’ dediler.” (Furkân suresi, 7- 8. ayetler.)

Soru : Yukarıdaki ayetleri Hz. Muhammed’in (s.a.v.) insani yönü açısından yorumlayınız.


Cevap : “Yukarıdaki ayetleri Hz. Muhammed’in (s.a.v.) insani yönü açısından yorumlayınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Yukarıdaki ayetleri Hz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin insan yönü açısından yorumladığımız zaman şu sonuçlar çıkar. Kavimlerin genel olarak bütün peygamberlere söylemiş olduğu ve beklemiş oldukları üstün özelliklere rağmen peygamberler de bedensel olarak insandır ve bu bedenin ihtiyacını karşılamalıdırlar.

Peygamberler insan olarak gönderilmiş ve böylece bu dinin yaşanır olduğu bizlere gösterilmiştir.

Ayrıca peygamberler bizlere örnek olarak yiyip içmiş, evlenmiş ve türlü türlü imtihanlara tabi tutulmuştur. Geçimini sağlamak için çalışmış ve böylece insani özellikleri olarak peygamberlik görevini yerine getirmişlerdir.

Ancak diğer insanlardan farklı olarak günahlardan tamamen uzak durmuş ve kendilerine vahiy inerek yüce bir göreve seçilmişlerdir.



 

Our Score