7. Sınıf Din Kültürü Gün Yayıncılık Kitabı Sayfa 100-101-102
7. Sınıf Din Kültürü Kitabı Gün Yayıncılık Din Anlayışındaki Yorum Farklılıklarının Sebepleri Cevapları Sayfa 100, 101, 102
Din Anlayışındaki Yorum Farklılıklarının Sebepleri Cevapları
7. Sınıf Din Kültürü Gün Yayıncılık Sayfa 100-101-102
Soru : Sizce insan çocukluk, gençlik ve yaşlılık gibi hayatının çeşitli dönemlerinde aynı şeyleri mi düşünür? İnsanlar her konuda aynı şeyi düşünebilir mi? Niçin?
Uzun Cevap :
İnsanların çocukluk gençlik ve yaşlılık dönemlerinde hatta yaşamış olduğu zamandan birkaç yıl önceki hayatında bile düşünce farklılıkları mevcuttur.
İnsan almış olduğu bir karara veya yapmış olduğu bir harekete bir yıl hatta bazen birkaç ay sonra bile pişman olabilir veya düşünceleri değişebilir.
Hayat içerisinde birçok karar almaktayız ve birçok almış olduğumuz kararı daha sonra sorgulayarak kendimize deneyimler oluşturmaktayız.
Çocukluk döneminde her şeyi oyunlaştırma ve saf bir kalple hayata bakış açımız vardır.
Gençlik dönemlerinde daha hareketli ve var olma isteği içimizde canlanır ki bu gençliğin daha sonraki evrelerinde yerine oturur ve hayata karşı sorumluluklarımız artarak belli bir bakışımız olur.
Yaşlılık döneminde ise düşüncelerimiz tamamen yerine oturmuş genellikle olgun ve diğer zamanlardan çok daha farklı bir bakış açısı elde etmiş oluruz.
7. Sınıf Din Kültürü Gün Yayıncılık Sayfa 102 Cevapları
Soru : Sizce günümüzde dinî konularda farklı düşünce ve anlayışların ortaya çıkmasının başka ne gibi sebepleri olabilir? Sınıfınızda tartışınız.
Uzun Cevap :
Din indirildiği dünden bugüne kadar birçok insanın gönlüne girmiş ve her insan kendi yapısı ve kendi kültürel özelliklerini bilerek veya bilmeyerek dini aktarmıştır.
Dinin esas hükümleri ve gerçekler değişmemekle beraber insanların yapabilme gücü, önemsemesi veya kendi düşüncelerini katması sonucu farklı dini inanışlar ortaya çıkmıştır.
İnsanların aynı zamanda bulmuş oldukları memleketteki insanların yaşayış biçimi ve onlara uyum sağlama istekleri de dini inançları konusunda etkili olmuştur.
İnsanlar ailelerinin veya toplumlarının dini inançlarını gerek alışkanlık gerekse de görerek büyüdüğü için benimsemiş ve bu şekilde farklı din ve inanışlar bu kişiler farklı şehirlere gitseler bile yayılarak devam etmiştir.