Felâk suresi bize hangi mesajları vermektedir? Sureye göre nelerden Allah’a (c.c.) sığınmamız gerekir?

7. Sınıf Din Kültürü Kitabı Felâk suresi bize hangi mesajları vermektedir? Sureye göre nelerden Allah’a (c.c.) sığınmamız gerekir? konusunu kısaca ele alacağız. 


“Felâk suresi bize hangi mesajları vermektedir? Sureye göre nelerden Allah’a (c.c.) sığınmamız gerekir?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Felak Suresi ‘nde Allah Celle celalühü’ne sığınmamız gereken kötülükler şunlardır; gecenin karanlığı ve cehalet, büyü, sihir gibi İslam dininde yasaklanmış fiilleri yapanların ve kıskanç kişilerin şerri sayılarak bütün bunlardan Allah’a (c.c.) sığınılması gerektiği anlatılmıştır.

Bu surenin verdiği en önemli mesaj, bütün kötülüklerin şerrinden Allah’a sığınması ve büyü gibi islam’da yasaklanmış olan işler anlatılarak bunların şerrinden de Allah’a sığınması gerektiği ifade edilmiştir.


“Felâk suresi bize hangi mesajları vermektedir? Sureye göre nelerden Allah’a (c.c.) sığınmamız gerekir?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

FELAK SURESİ TÜRKÇE MEALİ

De ki: “Yarattığı şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden, haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah aydınlığının Rabbine sığınırım.”



 

Our Score