Hz. Peygamber (s.a.v.) insanlara yardım ederken nelere dikkat etmiş, nasıl bir incelik göstermiştir? Yorumlayınız.

7. Sınıf Din Kültürü Kitabı Hz. Peygamber (s.a.v.) insanlara yardım ederken nelere dikkat etmiş, nasıl bir incelik göstermiştir? Yorumlayınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Hz. Peygamber (s.a.v.) insanlara yardım ederken nelere dikkat etmiş, nasıl bir incelik göstermiştir? Yorumlayınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Hz Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem insanlara yardım ederken onları rencide etmeden, kırmadan ve utandırmadan yardım etmeye dikkat etmiş ve onlara hediye gibi yollarla gönüllerini alarak yardımda bulunmuştur.

 


“Hz. Peygamber (s.a.v.) insanlara yardım ederken nelere dikkat etmiş, nasıl bir incelik göstermiştir? Yorumlayınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem birine yardım edeceği zaman onun halini sorar ihtiyacını öğrenir ve kibar bir yolunu bularak ona onu incitmeyecek şekilde yardım ederdi.

Etmiş olduğu bu yardım onun ihtiyacını görebilecek kadar çok olmasına ve bazı zamanlar elinde olanın tamamını ve en güzelini vererek yapmış olduğu iyiliğin tam yerinde olmasına dikkat ederdi.

Bazı hadis-i şeriflerde ve Peygamber efendimizin hayatının anlatıldığı siyer kitaplarına bakıldığı zaman fakir biri geldiğinde bazen elindekinin tamamının veya elindekinin en güzelini verdiği geçmektedir.



 

Our Score