Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin namaz ibadetinin önemi ve faydası hakkında bizlere nasıl bir mesaj vermektedir?

6. Sınıf Din Kültürü Kitabı Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin namaz ibadetinin önemi ve faydası hakkında bizlere nasıl bir mesaj vermektedir? konusunu kısaca ele alacağız. 


“Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin namaz ibadetinin önemi ve faydası hakkında bizlere nasıl bir mesaj vermektedir?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Yukarıdaki ayet, namaz ibadetinin önemi ve faydası hakkında bizlere bir şey istediğimiz zaman duamızın kabul olmasının ve yardım isteğimizin kabul olunmasının en büyük faydasının namaz ve sabır olduğunu bildirmektedir.


“Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin namaz ibadetinin önemi ve faydası hakkında bizlere nasıl bir mesaj vermektedir?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Yukarıdaki ayet bize Allah’tan yardım yani bir ÅŸey istediÄŸimiz zaman sabır ve namazla duaya devam etmemiz gerektiÄŸini bildirmiÅŸ ve bizlere sabırla beraber namaz ibadetinin çok tesirli olduÄŸunu ifade etmiÅŸtir.

Hepimizin zaman zaman istekleri ve korktuÄŸu ÅŸeyler vardır. Ä°steklerimizin olması ve korktuÄŸumuz ÅŸeylerden korunmak için Allah’a dua ederiz. Bu ayeti kerimede Allahu Teala isteklerimizin kabulü için sabretmek, çabalamak ve namaz kılarak duada bulunmanın önemine dikkat çekmiÅŸtir.

Gerçekten de büyüklerimiz bir şey istedikleri zaman iki rekat Allah rızası için namaz kılıp dua ettiklerinde ve buna devam ettiklerinde dualarını kabul olduğunu ifade etmişlerdir.



 

Our Score