İnsan, muhtaç durumda olan birine yardım ettiğinde ne gibi duygular yaşar?

8. Sınıf Din Kültürü Kitabı İnsan, muhtaç durumda olan birine yardım ettiğinde ne gibi duygular yaşar? konusunu kısaca ele alacağız. 


“İnsan, muhtaç durumda olan birine yardım ettiğinde ne gibi duygular yaşar?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

İnsan, muhtaç durumunda olan birine yardım ettiğinde kendisinin mutlu, huzurlu ve rahatlamış olarak hisseder.

İnsanlar içinde bulunan yerde yardım etme duygusu fıtridir ve yapılan araştırmalar çocukların büyüklerden daha yardımsever olduğunu göstermektedir.

İnsan bu fıtri duyguyla hareket ettiği zaman kendisini daha iyi hisseder bencillik ve cimrilik duyguları azaldığı için birçok duygusu düzene girer.


“İnsan, muhtaç durumda olan birine yardım ettiğinde ne gibi duygular yaşar?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

İnsanlar muhtaç durumda olan bir kimseye yardım ettikleri zaman kendilerinde daha önce hissetmedikleri farklı bir huzur ve mutluluk hissederler.

İçlerinde hissetmiş oldukları Bu duygu hem kendilerinin hem de yardım ettiği insanın hissetmiş olduğu mutluluk ve ikisi arasında oluşan bağın güzelliğidir.

İnsanlar birbirlerine konuşmasalar bile Duygu alışverişinde bulunabilir aralarında bir yardımlaşma olduğu zaman farklı bir yakınlık ve muhabbet hissedebilirler

İnsanlar muhtaç durumda olan birine yardım ettikleri zaman içlerinde bulunan cimrilik, fesat gibi duygular yok olarak güzel duygular hissettiklerini fark ederler.



 

Our Score