Komşulara yardım etmemenin ve onların yaşadığı sıkıntılara duyarsız kalmanın neden olacağı toplumsal sorunları konu alan bir drama çalışması yapınız.

8. Sınıf Din Kültürü Kitabı Komşulara yardım etmemenin ve onların yaşadığı sıkıntılara duyarsız kalmanın neden olacağı toplumsal sorunları konu alan bir drama çalışması yapınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Komşulara yardım etmemenin ve onların yaşadığı sıkıntılara duyarsız kalmanın neden olacağı toplumsal sorunları konu alan bir drama çalışması yapınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Selen 6 yaşında akıllı mı akıllı hareketli tatlı bir kızdı.

Selam sitelerinin bahçesine oyun oynamaya çıkarken sürekli balkonda oturan yaşlı teyzeyi fark eder ve ona el sallayarak birbirlerine gülümserlerdi.

Bir gün bu yaşlı teyzenin balkona çıkmadığını fark etti ve annesine bu durumu anlattı.

Annesi ve selam babası ile beraber bu yaşlı teyzenin evini ziyarete gidip kapısını çaldılar.

Yaşlı teyze zorlukla yatağından kalkmış hasta olduğu için kısık bir ses duyuluyor onları karşılamıştı.

Bu değerli sonucunda yaşlı teyzenin yanına gidip gelen kimsenin olmadığını ve yalnızlığın sebebi ile sadece selen’in bir selamını bile onu Umut olduğunu ve yanlış hissettiği için hastalandığını anladılar.

Annesinin izniyle Selen yanına arkadaşı fatma’yı da alarak sık sık bu teyzenin evini ziyaret ediyor ve onunla bazen kısa bazen uzun sohbet ederek gönlünü alıyordu.

Yaşlı teyze Selen ve Fatma’nın gelişini dört gözle bekliyor onlara ikramlar hazırlıyor ve yavaş yavaş iyileştiği ve güç topladığı fark ediliyordu.

Böylelikle hem onlar bu yaşlı teyzeden nasihatlar alıyor ve büyüklere saygıyı öğreniyor yaşlı teyze de onların varlığı ile mutlu olup hayatta Bir yakının ve sevdiğinin olduğunu bildiği için mutluluk duyuyor yaşama tutunuyordu.


“Komşulara yardım etmemenin ve onların yaşadığı sıkıntılara duyarsız kalmanın neden olacağı toplumsal sorunları konu alan bir drama çalışması yapınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Komşular birbirlerine yakın mesafede oldukları için insanların bazen akrabalarının bile yetişemeyeceği kadar hızlı yetişebilir Zor zamanlarında yardımda bulunabilir ve mesafe kısa olduğu için birbirlerine maddi ve manevi anlamda destek olabilirler.

Komşuluk bu derece önemli olduğu için İslamiyet ve komşuluk ilişkilerine çok önem vermiş ve birçok hadis-i şerifte bu durumun öyle mi belirtilmiştir.

Komşunun hakkını gözetmek ve durumuna Vakıf olmak komşuların daha kolay elde edeceği bir bilgi olduğu için komşular birbirine emanet edilmiş ve birbirlerinin gerek çocuklarını gerek ailelerini gözeterek koruyup kollamak bir insanı görev olarak verilmiştir.

Komşularımıza bir kapsayacak yemek göndermek yapmış olduğumuz Ufak da olsa bir ikramı vermek onların zor günlerinde yanlarında olmak hem onlara hem de zor duruma düştüğümüz zaman bizlere büyük fayda sağlayacaktır.



 

Our Score