Maûn suresinde verilen mesajları yazınız.

8. Sınıf Din Kültürü Kitabı Maûn suresinde verilen mesajları yazınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Maûn suresinde verilen mesajları yazınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Maun suresinde verilen mesajlar; hesap ve ceza gününü yalanlamamak, yetime karşı merhametli olmak ve yoksula yedirmek, namazları ciddiye almak ve ibadetlerde gösterişten kaçınmak, verilen yardımlara engel olmamaktır.


“Maûn suresinde verilen mesajları yazınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Maun suresi en yaygın rivayete göre himayesi altında olan ancak küçük görerek bakmadığı yetimi itip kalkan Ebu Cehil hakkında inmiş ve yapmış olduğu bu hareket kınanmıştır.

Ebu Cehil dalga geçerek yetimi Peygamber efendimize göndermiş , Peygamber efendimiz de bu konuda çok üzülerek Ebu Cehil ile gitmiştir. Bu konuda hesap sormuş ve yardımını sağlamıştır. Ebu cehil’in bunu yaptığını duyan kişiler neden korktuğu konusunda onu sorguya çekmiştir. Ancak Ebu Cehil kendisine ne olduğunu bilmediğini ve bir anda yardım etmek zorunda olduğunu hissettiğini ifade etmiştir.

Maun suresinde aynı zamanda yetimin hakkında riayet etmek onu itip kalkmamak, hesap ve ceza gününü yalanlamamak, yoksa da yedirip hayaller konusunda kişiye engel olmamak, namazı hakkıyla kılmak ve gösterişten sakınmak emredilmiş ve bu konulara dikkat çekilmiştir.



 

Our Score