Çevrenizde Şafiilik, Malikilik vb. farklı mezheplere mensup Müslümanlar var mıdır?

7. Sınıf Din Kültürü Kitabı Çevrenizde Şafiilik, Malikilik vb. farklı mezheplere mensup Müslümanlar var mıdır? Varsa bunların, namaz, abdest vb. konularda ne gibi farklı uygulamaları söz konusudur? konusunu kısaca ele alacağız. 


“Çevrenizde Şafiilik, Malikilik vb. farklı mezheplere mensup Müslümanlar var mıdır? Varsa bunların, namaz, abdest vb. konularda ne gibi farklı uygulamaları söz konusudur?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Çevremde genellikle farklı bir mezhep olarak şafiliği gördüm.

Şafi mezhebinde olan insanların bizden farklı olarak eşlerine dokundukları zaman abdestlerinin bozulduğunu, namaz kılma esnasında sıklıkla tekbir aldıklarını, burunları veya vücutlarına herhangi bir yerin kanadığı zaman adreslerinin bozulmadığını ve vitir namazını sünnet olarak kıldıklarını gördüm.


“Çevrenizde Şafiilik, Malikilik vb. farklı mezheplere mensup Müslümanlar var mıdır? Varsa bunların, namaz, abdest vb. konularda ne gibi farklı uygulamaları söz konusudur?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Çevremde Hanbeli ve maliki mezhebine mensup olan kişileri çok nadir görsem de yakından çok fazla şafi mezhebine mensup kişileri tanıyorum.

Şafi mezhebine tabi olmuş olan arkadaşların veya aileleri bizlerden farklı olarak bazı şeyleri farklı yapmaktadırlar.

Onlar 4 rekatlık nafileleri ikişer ikişer şekilde kılmakta, eşlerine veya yabancı karşı cinsten birine elleri değdiği Zaman abdestleri bozulmakta, bir yerleri kanadığı zaman abdestleri bozulmamakta ve namazlarda sık sık tekbir almaktadırlar.

Bunlar bana çok değişik gelmiş ve dikkatimi çekmişti.



 

Our Score