Peygamberimize (s.a.v.) ilk inen ayetlerde hangi konulara vurgu yapılmaktadır?

6. Sınıf Din Kültürü Kitabı Peygamberimize (s.a.v.) ilk inen ayetlerde hangi konulara vurgu yapılmaktadır? Bu ayetlerin vermek istediği mesajı sınıfınızda değerlendiriniz. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Peygamberimize (s.a.v.) ilk inen ayetlerde hangi konulara vurgu yapılmaktadır? Bu ayetlerin vermek istediği mesajı sınıfınızda değerlendiriniz.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Peygamber efendimize ilk inen ayetlerde okumanın ve ilimin değerinden, insanın yaratılışından ve insana kalemle yazmayı öğretenin ve insana bilmediğini bildirenin Allah olduğu ifade edilmiştir.


“Peygamberimize (s.a.v.) ilk inen ayetlerde hangi konulara vurgu yapılmaktadır? Bu ayetlerin vermek istediği mesajı sınıfınızda değerlendiriniz.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

İlk inen ayetler alak suresinin ilk 5 ayeti dir ki manası aşağıda yazmaktadır.

Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla

﴾1﴿ Yaratan rabbinin adıyla oku!
﴾2﴿ O, insanı alaktan (asılıp tutunan zigottan) yaratmıştır.
﴾3-5﴿ Oku! Kalemle (yazmayı) öğreten, (böylece) insana bilmediğini bildiren rabbin sonsuz kerem sahibidir.

Yukarıdaki ayetler Peygamber efendimize ilk inen ayetlerdir ki bu ayetlerin ilk olarak indirilmesi birçok hikmete mebnidir.

İlk inen ayet-i kerimelerde okuma emri ilmin öneminden, insanın yaratılışından ve insanın hiçbir şey bilmiyorken Allah’ın ona öğretmesinden bahsedilmiştir.



 

Our Score