1. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 72-73-74.
1. Sınıf Hayat Bilgisi Ardıç Yayınları İstek ve ihtiyaçlar Metni Cevapları Sayfa 72-73-74
İstek ve ihtiyaçlar Metni Cevapları
1.Sınıf Hayat Bilgisi Ardıç yayınları Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları
Soru: Büyükleriniz alışveriş listesi yaparken nelere dikkat ediyor? Gözlemlerinizi söyleyiniz.
Cevap: Büyüklerim alışveriş listesi yaparken evin ihtiyacı olan malzemeleri almaya çalışıyorlar. İhtiyaçlarımızı ön planda tutup isteklerimizi sonraya bırakıyorlar.
1.Sınıf Hayat Bilgisi Ardıç yayınları Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları
Soru: İstek ve ihtiyaç arasındaki farkı söyleyiniz.
Cevap: İstekler bizim için gerekli olmayan eşyalardır. İhtiyaçlar ise bizim için gerekli ve almamız gereken şeylerdir. Gıda ihtiyacı, giyecek ihtiyacı gibi.
Soru: Görselleri inceleyiniz. İhtiyaçları kalp şeklinin, istekleri ise yıldız şeklinin içine, ok yardımıyla yerleştiriniz.
Cevap:
Our Score
İstek ve ihtiyaçlarımızı birbirinden ayırmayı öğrenmeliyiz örneğin isteklerimiz elbette ki ihtiyaçlarımızdan sonra gelmelidir isteklerimiz arasında herhangi alabileceğimiz bir eşya bir oyuncak veya teknolojik bir ürün olabilir öncelikle ihtiyaçlarımızı aldıktan sonra bütçemiz elverişliyse ve imkanlarımız varsa isteklerimize yönelmeliyiz temel ihtiyaç kaynaklarımız eğitim sağlık barınma beslenme gibi ulaşım gibi ihtiyaçları karşıladıktan sonra isteklerimize yer verebiliriz.
Istek ve ihtiyaçlarımızı belirlemek ve farkında olmak oldukça önemlidir .Çünkü istek ve ihtiyaçlarımız bizi hayatta kalabilmemizisaglayan bizim ihtiyaçlarımızı karşılayan bizim gerekli fonksiyonları yapmamıza yarayan temel gereksinimlerdir. İhtiyaçlarımız beslenmeye, Sağlık ,Eğitim, giyinme bayrama gibi temel ihtiyaçlar olarak bilinmektedir. İsteklerimiz ise ihtiyaçlarımızın dışında olan ve olmasa da olur gibi olan birçok ihtiyaç kaynağını ifade etmektedir .Bunu ihtiyacımız ve istediğimiz zaman Örneğin çok pahalı bir oyuncağı alıyor, elbisemiz varsa bir de gerekli bir şekilde elbise alıyorsak istekler arasında yer alır. O da önceliklere ihtiyaçlarımıza vermenize eğer imkanınız yeterli ise isteklerimize dönmeye şeklinde ifade edilir.