2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 209-210-211 SDR DİKEY Yayıncılık
2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Çevre Şartları Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 209, 210, 211
2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Çevre Şartları Metni Etkinlik Cevapları
2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 209-210-211
Soru : En soğuk mevsim hangisidir? Söyleyiniz.
Cevap :
En soğuk mevsim kıştır.
2. Sınıf Hayat Bilgisi SDR DİKEY Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 210 Cevapları
Soru : Yaşadığınız yerin iklim şartlarını anlatınız.
Kısa Cevap : “YaÅŸadığınız yerin iklim ÅŸartlarını anlatınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.
Uzun Cevap :
Ben Marmara Bölgesi’nin iklimini anlatacağım. En çok yağış alan aylar aralık ocak ve ÅŸubattır. En soÄŸuk aylarda ortalama 5 santigrat derece civarındadır. Bölgemizde karlı yağışlı gün sayısı ortalama 10 gün kadardır.
Kış aylarında sert ve soÄŸuk hava görünür. Lodos Rüzgarları hakimdir. En sıcak olduÄŸu aylar ise mayıs haziran temmuz ve AÄŸustos’tur. Sıcaklık yazları ortalama 25-28 derece civarındadır. Marmara Bölgesi iklimi sayesinde birçok bitki türüne ev sahipliÄŸi yapmaktadır.
2. Sınıf Hayat Bilgisi SDR DİKEY Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 211 Cevapları
Etkinlik YapalımÂ
1) Aşağıda özellikleri verilen illerimizle bu illere uygun iş ya da sanayi kolunu eşleştiriniz.
Cevap :
“2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 209-210-211 SDR DÄ°KEY Yayıncılık” konusunu videolu bir ÅŸekilde izleyebilir ve dinleyebilirsiniz.
Çevremizin temiz olması çevremizde bulunan doğal ortamlara zarar vermememiz ayrıca çevremizde bulunan deniz akarsu gibi alanları kirletmeden kullanmamız oldukça önemlidir. Çevre temizliği yalnız insanlar değil hayvanlar ve bitkiler için önemlidir doğal ortamlara zarar verirsek veya yok etmeye çalışırsak hayvanların yaşayabileceği yaşamanın sürdürebileceği alanları da yok etmiş oluruz doğal ortamlarda bulunduğumuz zaman doğal ortamı kirletmemeye veya zarar vermemeye dikkatli ve özenli davranmalıyız. Aynı şekilde çevremizde bulunan birçok alana ağaçlandırmalıyız ağaçlar hem doğa açısından hem temiz hava açısından hem de hayvanlara yiyecek ve barınma ortamı olması açısından oldukça önemli bir bitkidir.