2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 187-188-189-190-191-192 ATA Yayıncılık
2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Doğa Olaylarına ve Afetlere Önlemler Alalım Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 187, 188, 189, 190, 191, 192
2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Doğa Olaylarına ve Afetlere Önlemler Alalım Metni Etkinlik Cevapları
2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 187-188-189-190-191-192
Soru : “Deprem öldürmez, ihmal öldürür.” sözü ile anlatılmak istenen nedir? Tahmin ediniz.
Uzun Cevap :
“Deprem öldürmez, ihmal öldürür.” Sözünde anlatılmak istenen önlem almanın ve tedbirli almanın önemidir. Önlem ve tedbir alınca daha iyi ve doğru bir şey olacağını anlatmaktadır.
Soru : Yağmurlu ve karlı havalarda trafikte nasıl hareket etmeliyiz? Açıklayınız.
Kısa Cevap : “Yağmurlu ve karlı havalarda trafikte nasıl hareket etmeliyiz? Açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.
Uzun Cevap :
Yağmurlu ve karlı havalarda trafikte kesinlikle tedbirli ve önlem alarak davranmalıyız. Hava yağmurlu ve karlı olunca tedbirli olmak ve önlem almak gerçekten de çok önemli ve doğrudur. Bu yüzden de tedbirli olmadığımız takdirde olacak sonuçları gözden çıkarmamalıyız.
2. Sınıf Hayat Bilgisi ATA Yayıncılık Kitabı Sayfa 191 Cevapları
Soru : Deprem öncesinde ve sonrasında neler yapılabilir? Söyleyiniz.
Kısa Cevap : “Deprem öncesinde ve sonrasında neler yapılabilir? Söyleyiniz.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.
Uzun Cevap :
Deprem öncesinde sağlam ve dayanıklı binalar yapılması gerekmektedir. Deprem öncesinde Deprem çantası hazırlanması da çok ama çok önemli bir ayrıntıdır. Deprem sonrasında ise yıkılan ve hasarlı olan binalara geçmek ise çok tehlikelidir.
Soru : Doğa olayları ve doğal afetlerden korunmak için neler yapılabilir? Açıklayınız.
Uzun Cevap :
Doğa olayları ve doğal afetten korunmak için gerekli hazırlıklar yapılması çok önemlidir. Örneğin depremden korunabilmek için dayanıklı ve sağlam binaları tercih etmeliyiz ve deprem çantası hazırlanmalıdır.
2. Sınıf Hayat Bilgisi ATA Yayıncılık Kitabı Sayfa 192 Cevapları
Soru : Doğa olaylarına ve doğal afetlere karşı alınacak önlemler ile ilgili verilen ifadeler doğru ise :), yanlış ise 🙁 sütununu işaretleyiniz.
Cevap :
Doğal afetler ve doğal olaylar çeşitli birçok yıkımlara birçok yaralanmalara kazalara ve çeşitli birçok sonuçlara sebep olabilirler. Örneğin doğal afetler deprem sel Çığ heyelan toprak kayması gibi durumlarda can ve mal kaybına sebeb olabilirler. Ülkemizde bütün dünyada yaşamanın en önemli doğal afetlerden bilimsel ve depremlerdir bu doğal afetlerde ciddi kayıplar ve ciddi yaralanmalar ve ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir alınacak önlemler ve tedbirler ile depremin sebebi ve diğer doğal afetlerin ortaya çıkabilecek sorunları en aza indirilmeli ve bu şekilde önlem alınmalıdır.