2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 25-26-27-28 SDR DİKEY Yayıncılık
2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Benim de Fikrim Var Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 25, 26 ,27, 28
2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Benim de Fikrim Var Metni Etkinlik Cevapları
2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 25-26-27-28
 Soru : Sınıfınızda uyulması gereken kuralları kimler belirliyor? Anlatınız.
Kısa Cevap : “Sınıfınızda uyulması gereken kuralları kimler belirliyor? Anlatınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.
Uzun Cevap :
Sınıfta uyulması gereken kuralları ilk olarak öğretmenimizin belirlemiş olduğu ana temel kurallar vardır.
Ayrıca sınıf içerisinde uyulması gereken kurallar zaman içerisinde arkadaşlarımızla var olan sorunları çözmek için fikirlerimizi sunarak sınıf kurallarına ekleriz.
2. Sınıf Hayat Bilgisi SDR DİKEY Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları
1) Sınıf içinde yapacağınız etkinlikleri planlarken nelere dikkat etmelisiniz? Anlatınız.
Uzun Cevap :
Sınıf içerisinde yapacağımız etkinlikleri planlarken ilk olarak planlı bir şekilde hareket ederek gruplar halinde görev dağılımı yapmamız gerekir.
Görev dağılımı yaptıktan sonra en iyi şekilde herkes görevlerini yerine getirerek etkinliği en iyi şekilde yapmaya çaba gösteririz.
Herkes görevini yaptıktan sonra uygun bir zaman içerisinde etkinliği gerçekleştirir ve etkinin en iyi şekilde kutlamış oluruz.
2) Grup çalışması yaparken uymanız gereken kurallar nelerdir? Açıklayınız.
Uzun Cevap :
Grup çalışması yaparken bulmamız gereken kurallar şunlardır;
Görev dağılımını adaletli yapmak
Grup başkanının verdiği görevleri en iyi şekilde yerine getirmek.
Grup içerisinde adaletli olmak
Grup içerisinde saygı çerçevesinde davranmak
Grupta verilen görevi en iyi şekilde yapmak
Grup içerisinde verilen işleri zamanında teslim etmek
2. Sınıf Hayat Bilgisi SDR DİKEY Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları
1) Sınıfınızda uymanız gereken kuralları öğretmeniniz ve arkadaşlarınızla belirleyiniz. Bu kuralları aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.
Uzun Cevap :
Sınıfımızda uyulması gereken kurallara maddeler halinde örnekler şunlardır;
Sınıf içerisinde koşmamak
Ders anlatırken aramızda konuşmama
Fikrimizi söylerken parmak kaldırarak bizi istemek
Sınıfı kirletmemek
Çöpleri çöp kovasına atmak
Sınıfta top oynamamak
2) Aşağıdaki öğrencilerden hangileri sınıf içinde görüşlerini belirtirken uygun bir dil kullanmıştır? İşaretleyiniz.
Cevap :
“2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 25-26-27-28 SDR DÄ°KEY Yayıncılık” konusunu videolu bir ÅŸekilde izleyebilir ve dinleyebilirsiniz.
2 sınıf hayat bilgisi ders kitabında bulunan tüm ödevlerinizi hem rahat hem kolay bir şekilde yapabilmek ödevlerinizi kontrol edebilmek ve ödevlerinizi doğru bir şekilde tamamlayabildiğinizden Emin olabilmek için Forum sınıf kitabı sitesini ziyaret edebilir buradaki sitedeki bilgi ve cevaplara bakarak birçok bilgiyi hemen tamamlayabilirsiniz. Eğer hayat bilgisi dersinde açıklayıcı ve özgü anlaşılır bilgileri severek yaparak ödevlerinizi hızlı bir şekilde bitirmek istiyorsanız muhakkak Bu sayfadaki bilgi ve cevapları göz atın ve her zaman Bu sayfadaki bilgilerle ödevinizi tamamlayın Ben arkadaşlarıma da bu sayfayı tavsiye ediyorum.
—
Grup halinde çalışırken dikkat etmemiz gereken birçok konu vardır. Grup halinde çalıştığımız zaman arkadaşlarımız da her zaman uyum içerisinde çalışmaya Özen göstermeliyiz. Grup halinde çalıştığımız zaman birçok işimizi rahat ve hızlı bir şekilde bitirebiliriz. Grup halinde çalıştığımız zaman muhakkak kurallara uymalı ve bize düşen görev ve sorumlulukları güzel bir şekilde tamamlamaya Özen göstermeliyiz çünkü grup halinde çalışmak birbirimize iyi davranmak ve birbirimize güzel bir şekilde sorumluluklarımızı bilmek anlamına gelmektedir.
Benim de bir fikir olduğun her zaman farkındayım noktam ailemizle bir şey aldığımız zaman veya karar verdiğimiz zaman arkadaşlarımızla grup halinde çalışmalar yaptığımız zaman ya da arkadaşlarımızla oyunlar oynadığımız zaman her zaman fikrimi söylemeye özen gösteririm. Fikrimi ifade ederken anlaşılabilir ve güzel sözcükler kullanırım ayrıca karşındakileri kırmadan fikrimi söylemeye çalışırım benim fikrimin dinlenmesi ve dikkate alınması benim önemli ve fikirlerime değer verildiği hissine kapılırım. Özellikle ailemizde bizlerin fikirlerin alınması çok önemlidir gideceğimiz okula odamızı alacağımız bir eşya ya da gideceğimiz tatil ile beraber karar verdiğimiz zaman ve fikrimizin danışıldığı zaman çok mutlu oluruz.