2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 76-77-78 SDR DİKEY Yayıncılık
2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Evdeki Kaynaklarımız Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 76, 77, 78
2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Evdeki Kaynaklarımız Metni Etkinlik Cevapları
2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 76-77-78
 Soru : Ellerimizi yıkadıktan sonra musluğu neden kapatmalıyız? Açıklayınız.
Kısa Cevap : “Ellerimizi yıkadıktan sonra musluÄŸu neden kapatmalıyız? Açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.
Uzun Cevap :
Ellerimizi yıkadıktan sonra musluğu hemen kapatmalıyız.
Dünyamızdaki kullanabileceğimiz temiz sular sınırlıdır. Sularımı sökülürse bütün dünyadaki insanlar ve gelecek nesiller çok zorlanır sıkıntılı durumlara düşebilirler. Bu yüzden ellerimizi yıkadıktan sonra musluğu hemen kapatmalı ve israf ederek boşa akıtmamalıyız.
Ayrıca ellerimizi yıkadıktan sonra musluğu hemen kapatmazsak çok fazla gereksiz bir su faturası gelir ve bütçemizin bir kısmını başka bir yere harcayabilecekken yüksek bir su faturası öderiz.
2. Sınıf Hayat Bilgisi SDR DİKEY Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları
Soru : Kaynakları tasarruflu kullanmanın aile bütçesine sağladığı katkıları araştırınız. Edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Uzun Cevap :
Kaynakları tasarruflu kullanmak gerektiği kadar kullanmak ve israf etmemek, boşa harcamamak demektir.
Tasarruflu kullandığımız şeyler bize daha az fatura gelmesine ve o şeyin daha geç bozulmasına sebep olarak katkı sağlar.
Böylelikle hem tamir hem de fatura fiyatlarından kalacak olan parayı başka alanlarda kullanabiliriz.
2. Sınıf Hayat Bilgisi SDR DİKEY Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 78 Cevapları
Soru : Ali ve ailesi, aralık ayında kasım ayına göre daha tasarruflu davrandılar. Evdeki kaynakları gereğinden fazla kullanmadılar. Ali’nin ailesinin, kasım ve aralık aylarındaki giderleri aşağıdaki tablolarda verilmiştir. Tabloları inceleyerek soruların cevaplarını yazınız.
1. Hangi ayda giderler daha fazladır?
Cevap :
Kasım ayında giderler daha fazladır.
2. Hangi ayda Ali’nin ailesi tasarruflu davranmıştır?
Cevap :
Ali’nin ailesi Aralık ayında tasarrufu davranmıştır.
3. Hangi giderlerde tasarruf yapılmıştır?
Cevap :
Elektrik, su ve doğalgaz giderlerinde tasarruf yapılmıştır.
4. Her iki ayda kullanım miktarı aynı olan gider hangisidir?
Cevap :
Her iki ayda kullanım miktarı aynı olan gider temizlik malzemesidir.
“2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 76-77-78 SDR DÄ°KEY Yayıncılık” konusunu videolu bir ÅŸekilde izleyebilir ve dinleyebilirsiniz.
Evdeki kaynaklarımız her zaman tasarruflu ve dikkatli bir şekilde kullanırız. Annemiz babamız evdeki kaynakların tasarruflu kullanımına çok dikkat eder. Elektrik su gibi kaynakları tasarruflu kullanmak hem çevremize doğamıza fayda sağladığı gibi aile bütçemize faturalarımızın daha az gelmesini sağlar. Doğal kaynakları her zaman ihtiyacımız kadar kullanmalıyız örneğin boşa harcanan veya boşa akıtılan bir su geleceği için kullanılabilecek ve ihtiyaçları karşılamak için kullanılacak bir bölümü boşa harcamış oluruz. Bunun yanı sıra almış olduğumuz gıda besin teksil mobilya elektronik eşya gibi birçok kaynağımızı da her zaman tasarruflu ve dikkatli bir şekilde kullanmaya Özen göstermeliyiz unutmayalım ki bunlar da bir kaynaktır tüketimi veya boşa harcanması doğaya zarar verebilir ve boşa israftır.
Evde bulunan tüm kaynaklarımızın tasarruflu ve dikkatli kullanması gerekir. Tasarrufu öncelikle evimizde başlatmalıyız. Aile büyüklerimizden dikkat edilmesi gereken tasarruf kurallarını inceleyerek öğrenmeliyiz. Evde bulunan su elektriği doğal kaynak besin gıda tekstil ve kullanmış olduğumuz tüm ürünlerin tasarrufu bir şekilde kullanımına dikkatli ve özelden bir şekilde yaklaşıldığına dikkat etmeliyiz her zaman tasarruflu olmak ve kaynaklara dikkatli kullanmak hem çevrenin daha temiz olması hem hayvanlara ve bitkilerin zarar görmemesi hem gelecek nesillere su ve elektrik gibi doğal kaynakların aktarılması hem de insanın temel ihtiyaç kaynağı olan su ve elektriği de devamlılığı sağlanması için gerekli olan davranışlar arasında yer alıyor.
Evde kullanmış olduğumuz birçok kaynak var doğal kaynak var evde kullanmış olduğunuz araç gereçler teknolojik eşyalar satın aldığımız yiyecekler tüketmiş olduğunuz yiyecek ve içecekler ayrıca giymiş olduğumuz giysilerin hepsi bir tüketim aracıdır ve bunları tüketirken her zaman dikkatli olmalıyız doğal kaynaklarımız gibi elimizdeki imkanları tasarrufunu dikkatli bir şekilde sağlamalı gereksiz ve boş yere ziyan etmekten kaçınmalı ve her zaman tutumlu olmaya çalışmalıyız.