2. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 141-143-144-145-146 MEB Yayınları

2. Sınıf Türkçe Kitabı Neden Kahvaltı Etmeliyiz? Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 141, 142, 143, 144, 145, 146


2. Sınıf Türkçe Kitabı Neden Kahvaltı Etmeliyiz? Metni Etkinlik Cevapları


2. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 141-143-144-145-146


“2. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 141-143-144-145-146 MEB Yayınları”

Hazırlık Çalışmaları


Soru : Kahvaltıda neler yersiniz?


Kısa Cevap : “Kahvaltıda neler yersiniz?” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Kahvaltı önemli bir öğündür. Sağlıklı olmak ve okulda zihnimizin açık olması için sağlıklı bir kahvaltı yapmalıyız.

Kahvaltıda peynir, zeytin, yumurta mutlaka yemeliyiz.

Eğer mevsimi ise domates ve salatalığı soframızdan eksik etmemeliyiz.

Kahvaltıda börek, menemen, sucuk ve yumurta çeşitleri yiyebiliriz.

Mevsim yeşilliklerini ve maydanozu da kahvaltımızı ekleyebiliriz.

Ailemizin yapmış olduğu pankek, krep, pişi lor salatası, simit ve poğaça gibi kahvaltılıkları da yiyebiliriz.


2. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları


1. Etkinlik 


Soru : Aşağıdaki tanımları, görseli verilen kelimelerle eşleştirelim.


Cevap :

“2. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 141-143-144-145-146 Cevapları”

2. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 144 Cevapları


2. Etkinlik 


Soru : Aşağıdaki soruları okuduğumuz metne göre cevaplayalım.


1. Kahvaltı yapmadığımız zaman ne tür sıkıntılar yaşarız? 


Cevap :

Kahvaltı yapmadığımız zaman beynimizde yeterince enerji oluşmaz. Bu da biz de yorgunluk, baş ağrısı, dikkat ve algılama azlığı gibi sıkıntılar yaşatır.


2. Çocuklar kahvaltıda mutlaka ne yemelidir? 


Cevap :

Çocuklar kahvaltıda mutlaka bir bardak süt içmeli, 1 adet portakal, domates salatalık ve benzeri sebze ya da meyve tüketmelidir.

Süt içmeyen çocuklar yeterli miktarda peynir veya yoğurt tüketmeli, meyve suyu, domates, biber ve havuç gibi sebzeler yenilmelidir.

Ayrıca reçel, peynir , zeytin, yumurta,fındık ezmesi, ekmek ve kahvaltılık tahıl ürünleri kahvaltıya eklenmelidir.


3. Kahvaltıda ne içilmelidir? 


Cevap :

Kahvaltıda süt veya meyve suyu içilmelidir.


4. Kahvaltı yapmak neden önemlidir? 


Cevap :

Kahvaltı yapmak kuvvetli ve dinamik olmak, derslerimizi iyi anlayabilmek ve bağışıklığımız için önemlidir.


3. Etkinlik 


Soru : Metnin konusunu yazalım.


Cevap :

Metnin konusu : Kahvaltı yapmanın önemi


2. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 145 Cevapları


4. Etkinlik 


Soru : Yemekten önce ve sonra nelere dikkat etmeliyiz? Arkadaşlarımızla paylaşalım.


Kısa Cevap : “Yemekten önce ve sonra nelere dikkat etmeliyiz?” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Yemekten önce ve sonra elleri yıkamalı çok fazla su tüketmemeliyiz.

Suyumuzu yemekten çok önce veya yarım, 1 saat kadar sonra içmeye devam edebiliriz. Bu sindirimimizi kolaylaştıracaktır

Yemeğin yanında asitli gazlı içecekler, hazır ve katkılı gıdalar tüketmemeye dikkat etmelidir.

Sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli yemeğimizi ne az ne de çok miktarda yemeliyiz.


5. Etkinlik 


Soru : Aşağıdaki metni yazım hatalarını düzelterek yeniden yazalım.


Cevap :

Bayram Sabahı

Kurban Bayramı sabahı erkenden uyandım. Babamla ilk kez bayram namazına gideceğimiz için çok heyecanlandım. Hazırlanıp camiye gittik. Cami çıkışında fırından sıcak ekmek aldık. Eve geldiğimizde annem bayram kahvaltısını çoktan hazırlamıştı.


2. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları


6. Etkinlik 


Soru : Kısa cümlelerle yumurta ile yapılan bir yemeğin tarifini yazalım.


Kısa Cevap : “Kısa cümlelerle yumurta ile yapılan bir yemeğin tarifini yazalım.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Yumurta ile yapılan yemeklerden bir tanesi de çıtır yumurta tarifidir.

Kaynayan suyun içerisine sirke ve tuz konularak kaynatılır.

Tenceredeki suyu kaşık yardımıyla karıştırıp bir göbek oluşturulur vks’ye kırılan yumurta bu girdabın içerisine yavaşça bırakılır.

Yaklaşık 3 dakika kadar pişirdikten sonra su süzdürülerek tencereden alınır ve pişirdiğimiz yumurta önce una sonra 1 adet çırptığımız yumurtaya bulanır.

Son olarak taze biberiye ile ekmek kırıntıları bir kasede karıştırılır. Un ve yumurtaya buladığımız yumurtaları ekmek kırıntısına bularız ve iki dakika arkalı önlü altın rengi olacak şekilde kızartırız.

Sıcak servis ederiz.


“2. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 141-143-144-145-146 MEB Yayınları” konusunu videolu bir şekilde izleyebilir ve dinleyebilirsiniz.




 

Our Score