2. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 255-256 Ada Yayıncılık
2. Sınıf Türkçe Kitabı 8. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 255, 256
2. Sınıf Türkçe Kitabı 8. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları
2. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 255-256
1. Aşağıdaki konuşmaları okuyunuz. Hangi çocuğun sorumluluk sahibi olduğunu işaretleyerek belirtiniz.
Cevap :
Annemle babam bana her konuda güvenirler. Birçok kez dışarıya çıkmama izin verdiler. Ben, onları izin verdiklerine pişman etmem. Öğütlerini dinlerim. Zararlı şeyler yapmam. Zamanında eve dönerim.
2. Aşağıdaki şekillerin anlamlarını yazınız.
Cevap :
3. Cümleyi tamamlayınız.
Cevap :
Bazı atıklar çöp değildir. Bunlar ; geri dönüşüme katılacak maddelerdir. Bazı atıkları geri dönüşüme kazandırarak israf engellenmiş olur ve ekonomik olarak kazanç elde etmiş oluruz.
2. Sınıf Türkçe Kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 256 Cevapları
4. Alışveriş yaparken nelere dikkat ediyorsunuz? Kısaca yazınız.
Kısa Cevap : “Alışveriş yaparken nelere dikkat ediyorsunuz? Kısaca yazınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.
Uzun Cevap :
Maddeler halinde alışveriş yaparken nelere dikkat etmemiz gereken hususlar şunlardır;
- İhtiyaçların belirlenmesi
- Son kullanma tarihi
- Yiyeceklerde tarım bakanlığı onayı
- Türkiye standartları endüstrisinin onayı
- İçerik bilgisi
- Zararlı maddelerin olup olmadığı
- Yiyeceklerde çürüme veya bozulmaların olmaması
Gibi hususlar alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken en temel hususlara örnek verebiliriz.
5. Aşağıda, bir yiyeceğin üretimi anlatılıyor. Görselleri inceleyiniz. Bu yiyeceğin soframıza gelene kadar hangi aşamalardan geçtiğini ve adını yazınız.
Buğdayın soframıza gelene kadar hangi aşamalardan geçtiğini yazınız.
Kısa Cevap : “Buğdayın soframıza gelene kadar hangi aşamalardan geçtiğini yazınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.
Uzun Cevap :
Maddeler halinde buğdayın soframıza gelene kadar hangi aşamalardan geçtiğini şu şekilde ifade edilir ;
- Buğdayın tarlaya tohum olarak ekilmesi
- Buğdayın Filiz vererek olgunlaşması
- Buğdayın olgunlaştıktan sonra makineler yardımıyla toplanması
- Değirmen fabrikalarında öğütülerek un haline getirilmesi.
- Un haline getirilen buğdayın fırınlara gönderilmesi.
- Fırıncılar tarafından onun yoğrularak hamur hale getirilmesi
- Hamur hale getirilen buğdayın fırınlanarak ekmek haline getirilmesi
- Son olarak tüketiciye sunularak tüketilmesi.