3. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 33-34-35 Anka Yayınları

3. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Duyu Organlarının Temel Görevleri Metni Cevapları Sayfa 33, 34, 35


3. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Duyu Organlarının Temel Görevleri Metni Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 33-34-35


Uygulama: Yiyecekleri Tahmin Edelim


Gerekli Malzemeler
• Soğan • Tabak
• Elma • Muz
• Portakal • Bıçak
• Gözleri bağlamak için kumaş parçası


3. Sınıf Fen Bilimleri Anka Yayınevi Yayınları Kitabı Sayfa 35 Cevapları


Uygulayalım

Sınıfımızda istekli olan iki arkadaşımızı kaldırıp ikisinin de gözlerini bağlayalım. Gözleri bağlanan arkadaşlarımızdan birisi burnunu kapatsın, diğeri ise kapatmasın. Hazırladığımız yiyeceklerden eşit büyüklükte birer örnek kesip tabağa koyalım. Arkadaşlarımıza kestiğimiz bu yiyecekleri sırasıyla tattıralım. Arkadaşlarımıza, tattıklarının hangi yiyecek olduğunu soralım.

Arkadaşlarımızın tahminlerini, aşağıdaki tabloda işaretleyerek belirtelim.


Cevap :

“3. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 33-34-35 Anka Yayınları”

Soru : Tat ve koku alma arasında nasıl bir ilişki olabilir? Arkadaşlarımızla tartışalım.


Kısa Cevap : “Tat ve koku alma arasında nasıl bir iliÅŸki olabilir? ArkadaÅŸlarımızla tartışalım.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız. 

Uzun Cevap :

Tat ve koku alma arasında bağlantı vardır. Tat ve koku alma birbirine bağlı bir durumdur.

Eğer bir yemeğin, bir yiyeceğin kokusunu alamazsak, onun tam olarak tadını alamaz, hatta hiç bir şekilde bir tat gelmeyeceğini söyleyebiliriz.  İnsan dilinin tespit edebildiği 4 ana çeşit tat türü vardır. Bunlar tatlar ; tatlı, tuzlu, ekşi ve acıdır.

Eğer acı, tatlı, tuzlu ve ekşi gibi tatları alamazsak temel tat ve koku alma arasında bir ilişkiden de söz etmek doğru olamayacaktır.



 

Our Score