3. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 156-157-158 İlke Yayıncılık

İlkokul 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Reklamları Çizen Çocuk Serbest Okuma Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 156, 157, 158


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Reklamları Çizen Çocuk Serbest Okuma Metni Etkinlik Cevapları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 156, 157, 158 Cevapları, çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştiren etkinlikler içermektedir. İlkokul 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Reklamları Çizen Çocuk Serbest Okuma Metni Etkinlik Cevapları, öğrencilerin reklamların sosyal etkileri üzerine düşünmelerini sağlar ve kendi reklamlarını tasarlama fırsatı sunar. Bu metin, öğrencilerin okuma becerilerini pekiştirirken, aynı zamanda yazılı ifade yeteneklerini de geliştirmelerine yardımcı olur.


“3. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 156-157-158 İlke Yayıncılık”

3. Sınıf Türkçe İlke Yayınları Ders Kitabı Cevapları, öğrencilere öğrendiklerini uygulama ve pekiştirme fırsatı sunar. 3. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 156-157-158 İlke Yayıncılık bölümleri, çocuklara eğlenceli bir şekilde reklam dünyasını keşfetme imkanı tanırken, dil becerilerini de geliştirmeye yardımcı olur. Bu sayfalardaki etkinlikler, öğrencilerin yaratıcı düşünme yeteneklerini artırarak, eğitim sürecini daha keyifli hale getirir.


3. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 156-157-158


REKLAMLARI ÇİZEN ÇOCUK

‘Anneee! Ben şu renkli şekerlerden istiyorum!” diye annesine seslenmiş çocuk, televizyondaki reklamları izlerken. “Hem şeker hem de çikolata istiyorum!” Tam o sırada çiklet reklamı başlamış. Çocuk tekrar seslenmiş: ‘Anneee, balonlu çikletlerden de istiyorum. Bir de önceki reklamda çocuğun
içtiğinden istiyorum.”

Annesi, “Hepsi olmaz!” demiş. “Hangisini istiyorsan bana onun resmini çiz. Ne çizmişsen sana onu alacağım.”

Çocuk çok sevinmiş. (…)

Hemen beyaz bir kâğıt almış. Renkli boyalarını çıkartmış. Başlamış renk renk yaldızlı kâğıtlara sarılı çikolata resimleri çizmeye… Sonra, reklamlarda çikolataları iştahla atıştıran çocuğun resmine başlamış. (…) Derken, çizdiği çocuk birden canlanıvermiş ve resimden dışarıya atlamış. Evet evet, işte tam karşısında duruyormuş şimdi! Ama reklamlardaki sağlıklı ve neşeli çocuğa hiç de benzemiyormuş doğrusu. Yüzü kıpkırmızı, bedeni benek benek lekeliymiş. Bir taraftan da kaşınıp duruyormuş. “Ne oldu sana böyle?” diye şaşkınlıkla sormuş reklamları çizen çocuk.

“Çok çikolata yemenin sonucu bu! (…) Alerji olmuşum.” “Çikolata alerji mi yapar?” diye şaşkınlıkla sormuş reklamları çizen çocuk.


3. Sınıf Türkçe İlke Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları


“Tabii, bilmiyor muydun yoksa? Fazlası hem alerji yapar hem de mideni bozar.” Çikolatadan hemen vazgeçmiş çocuk. Resmi yırtıp atmış. Reklamdaki çocuk da ortadan kayboluvermiş.

En iyisi kolalı içecekmiş. (…) Yeni bir kâğıt almış. Önce bir şişe resmi yapmış. Sonra, reklamlarda şişeyi şampiyonluk kupası gibi havaya kaldırıp neşe içinde lıkır lıkır içen çocuğun resmini çizmeye başlamış. (…) Çocuk birden canlanmış ve odaya atlayıvermiş. (…)

Ama o da ne? Karnını tutmuş, iki büklüm kıvranan bir çocukmuş bu.
“Ne oldu sana böyle?” diye şaşkınlıkla sormuş reklamları çizen çocuk.

“Kolalı içecekleri arka arkaya içersen sonu işte böyle olur. Karnım çok ağrıyor. Annem beni birazdan doktora götürecek. Ah, karnım!” Çocuk ağlamaya başlamış. Reklamları çizen çocuk, resmi hemen yırtıp atmış. Karnı ağrıyan çocuk ortadan kayboluvermiş.

“En iyisi şeker!” demiş kendi kendine. “Hem şeker enerji verir!”

Başlamış renkli renkli şekerler çizmeye. Bazılarını torbaya doldurmuş, bazılarına sap takmış. Kimini kıtır kıtır yiyecekmiş, kimini ekranda çocukları imrendire imrendire şeker yalayan çocuk gibi yalayıp yutacakmış. Oh, canı daha şimdiden hepsini yemek istiyormuş! Şeker yalayan çocuğu çok çabuk çizmeliymiş. Hemen kafasını, gözlerini, gövdesini… Evet, şimdi de ayaklarını, ellerini…

Hoop, bu çocuk da canlanıvermemiş mi! İşte, tam karşısındaymış şimdi. (…) Ama o da ne? Ne garip dişleri varmış öyle? Oysa ekranda şeker yalarken pek sevimli görünüyor, simsiyah çürük dişleri belli bile olmuyormuş.


3. Sınıf Türkçe İlke Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları


“Dişlerin çürümüş! Yoksa sen hiç diş fırçalamıyor musun?” diye sormuş reklamları çizen çocuk. “Fırçalamaz olur muyum?” demiş şeker yalayan çocuk. ‘Ama o kadar çok şeker yedim ki artık fırçalamakla bile temizlenmiyor. Şekerin dişler için zararlı olduğunu annem hep söylerdi de ona inanmazdım.”

Reklamları çizen çocuk, çizdiği resmi hemen yırtmış. Şeker reklamında oynayan çocuk ortadan kaybolmuş.

“Galiba en iyisi çiklet!” diyerek başlamış ödüllü, resimli, renkli çikletler çizmeye. Sonra da reklamda kocaman balonlar şişirip patlatan çocuğun resmini çizmeye başlamış. Kafası, gövdesi, kolları… Derken bu çocuk da canlanıvermiş. (…) Bu çocuğun da dişleri çürük değil miymiş? Üstelik pek de sağlıksız bir çocukmuş. Çiklet de mi zararlıymış yoksa?

“Çiklette bol şeker vardır, bunu bilmiyor muydun?” demiş çiklet patlatan çocuk. “Üstelik çiklet çiğnemek çocukların iştahını keser.”

Çocuk artık başka bir şey duymak istememiş. Hemen çizdiği resmi yırtıp atmış ve annesine koşmuş. ‘Anneciğim, ben ne istediğimi seçtim.” demiş. “Kocaman bir tabak meyve istiyorum.”



 

Our Score