7. Sınıf Din Kültürü Kitabı Sayfa 108-109-110-111 MEB Yayınları
Ortaokul 7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bir Sure Tanıyorum: Kâfirun Suresi ve Anlamı Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 108, 109, 110, 111
7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bir Sure Tanıyorum: Kâfirun Suresi ve Anlamı Metni Etkinlik Cevapları
“7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 108, 109, 110, 111 Cevapları”, öğrencilerin Kâfirun Suresi’nin içeriğini öğrenmelerine yardımcı olur. “Ortaokul 7. Sınıf Din Kültürü Kitabı 4. Ünite Bir Sure Tanıyorum: Kâfirun Suresi ve Anlamı Metni Etkinlik Cevapları”, suredeki mesajları analiz etmeyi ve günlük hayatla ilişkilendirmeyi sağlar.
Bu içerikler, “7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları” doğrultusunda hazırlanmış olup, öğrencilerin sureyi detaylı bir şekilde anlamalarını destekler. “7. Sınıf Din Kültürü Kitabı Sayfa 108-109-110-111 MEB Yayıncılık” sayfalarındaki etkinlikler, bu sureyi derinlemesine öğrenmek için yol gösterici niteliktedir.
7. Sınıf Din Kültürü Kitabı Sayfa 108-109-110-111
Soru : Aşağıda verilen Kâfirun suresinden çıkarılabilecek ilkeleri okuyunuz. Bu ilkeleri günlük hayattan örneklerle ilişkilendirerek bulgularınızı sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.
• Allah (cc) bir ve tektir.
• Allah’a (cc) ortak koşulması söz konusu bile olamaz.
• İman ile şirk birbirinden ayrılmıştır ve kesinlikle uzlaştırılamaz.
• İnsan irade sahibidir, seçimlerinden sorumludur.
Cevap :
- Allah (cc) bir ve tektir.
Bu ilke, insanların yalnızca Allah’a yönelmeleri gerektiğini vurgular. Örneğin, bir sıkıntıyla karşılaştığımızda yalnızca Allah’tan yardım istemek, bu inancın bir yansımasıdır. - Allah’a (cc) ortak koşulması söz konusu bile olamaz.
Her şeyin yaratıcısının Allah olduğunu bilerek başka varlıkları O’na eş koşmamak gerekir. Örneğin, başarılarımızı sadece Allah’a şükrederek kabul etmek ve başka güçlere mal etmemek bu ilkeyi uygular. - İman ile şirk birbirinden ayrılmıştır ve kesinlikle uzlaştırılamaz.
İman eden kişi, Allah’a kesin bir şekilde inanır ve başka inançlarla karıştırmaz. Örneğin, batıl inançlara yönelmekten kaçınmak bu ilkeyi günlük hayatta uygulamaktır. - İnsan irade sahibidir, seçimlerinden sorumludur.
İnsan, iman veya inkâr yolunu seçmekte özgürdür. Bu sorumluluk bilinciyle doğru olanı seçmek ve kararlarının sonuçlarına katlanmak gerekir. Örneğin, dürüst bir yaşam sürdürmek ve ahlaki davranışlar sergilemek bu sorumluluğun göstergesidir.
7. Sınıf Din Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 110 Cevapları
Soru : Kâfirun suresi ile ilgili aşağıda verilen tanılayıcı dallanmış ağaçtaki ifadelerin bazıları doğru, bazıları yanlıştır. İlk ifadeden başlayıp cümlelerin doğru ya da yanlış olduğuna karar verip yönlendirici okları takip ediniz ve ulaştığınız tek çıkışı işaretleyiniz.
Cevap :
Soru : Kâfirun suresini okuyunuz.
Cevap :
Kâfirun Suresinin Okunusu ve Anlamı
Gul yâ eyyühel kâfirun. 2. Lâ a’büdü mâ ta’büdûn. 3. Velâ entüm âbidûne mâ a’büd. 4. Velâ
ene âbidün mâ abedtüm. 5. Velâ entüm âbidûne mâ a’büd. 6. Leküm dînüküm veliye dîn.
1. De ki: “Ey inkârcılar! 2. Ben sizin tapmakta olduğunuz şeylere tapmam.
3. Siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz. 4. Ben sizin taptıklarınıza tapıyor değilim.
5. Siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz. 6. Sizin dininiz size, benim dinim banadır.”
Soru : Aşağıda Kâfirun suresinin anlamı karışık olarak verilmiştir. Ayetleri doğru bir
şekilde numaralandırarak sıralayınız.
Cevap :
Kâfirun Suresi’nin Doğru Sıralaması:
- De ki: Ey inkârcılar!
- Ben sizin tapmakta olduğunuz şeylere tapmam.
- Siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz.
- Ben sizin taptıklarınıza tapıyor değilim.
- Siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz.
- Sizin dininiz size, benim dinim banadır.