7. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Sayfa 84-85 MEB Yayınları
7. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Beceri Temeli Etkinlikler Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 84, 85
7. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Beceri Temeli Etkinlikler Metni Etkinlik Cevapları
7. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Sayfa 84-85
7. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 84 Cevapları
Dijital bir saat içinde rakamların gösterimini sağlayan dört alan vardır. Bu alanlar, soldan sağa doğru 1’den 4’e kadar numaralandırılmıştır. Her alanda bulunan yedi bölme içinde başlangıçta yanan lambalar vardır. Örneğin 1, 2, 3 numaralı alanlarda “g” harfli, 4 numaralı alanda “b” harfli lambalar yanmadığında saat 00.09’u göstermektedir
Soru : Aşağıdaki etkinlikte sorulara verdiğiniz cevaplara ait olan harfleri daire içine alınız. İlgili konumlarda daire içine aldığınız harflere ait lambaları söndürünüz.
1. Alan: Büyükten küçüğe potansiyel enerji sıralamasında ikinci sırada yer alan hangisidir?
2. Alan: Kinetik enerjisi en büyük ve en küçük olanlar hangileridir?
3. Alan: Hangilerinde esneklik potansiyel enerjisi kullanılmaz?
4. Alan: Hangilerinde fen anlamında iş yapılmıştır?
Bu durumda dijital saatiniz kaçı göstermektedir?
Cevap :
7. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 85 Cevapları
Soru : Aşağıdaki görsellerde İhsan, kitaplarını kitaplığa yerleştirmektedir. İhsan’ın kitaplar üzerinde yaptığı işlerle ilgili soruları cevaplayınız (Kitaplıktaki raflar eşit aralıklıdır. K kitabı 0,5 kilogram, diğer kitaplar 1 kilogramdır.).
a- İhsan, ilk görselde sehpa üzerinde aynı konumda duran K ve L kitaplarını kitaplığın 3. rafına koyuyor. Bu durumda yapılan işlerle ilgili ne söylenebilir? Açıklayınız.
Cevap : Her iki kitabı da aynı yüksekliğe çıkartıyor ancak kitapların kütleleri farklı olduğu için yapılan işler de farklı olur. K kitabı üzerinden yapılan iş, L kitabı üzerinden yapılan işten azdır.
b- İhsan; sehpa üzerinde aynı konumda duran N kitabını 3. rafa, M kitabını da 4. rafa sırasıyla koyuyor. Bu durumda yapılan işler ile ilgili ne söylenebilir? Açıklayınız.
Cevap : Her iki kitap da eşit kütlelidir ancak kitapların bulunduğu raf yükseklikleri farklı olduğu için yapılan işler de farklıdır. M kitabı üzerinden yapılan iş, N kitabı üzerinden yapılan işten fazladır.
c- İlk sorular göz önünde bulundurulduğunda en fazla ve en az iş yapılan durumları yazınız.
Cevap : M kitabı taşınırken en fazla iş, K kitabı taşınırken en az iş yapılmıştır.
d- İhsan; N kitabını 3. raftan alıp 1. rafa, M kitabını da 4. raftan alıp 3. rafa koyuyor. Bu durumda yapılan işler ile ilgili ne söylenebilir? Açıklayınız.
Cevap : N kitabında yapılan iş, M kitabında yapılan işten fazladır.