“Herkes, dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.” ibaresini, ülkemizdeki kültürel zenginliklerin korunması açısından değerlendiriniz.
4. Sınıf İnsan Hakları Kitabı “Herkes, dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.” ibaresini, ülkemizdeki kültürel zenginliklerin korunması açısından değerlendiriniz. konusunu kısaca ele alacağız.
“”Herkes, dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.” ibaresini, ülkemizdeki kültürel zenginliklerin korunması açısından değerlendiriniz.” ile ilgili kısa cevabı ;
Cevap :
Ülkemizde farklı dillere, ırklara, siyasi düşüncelere, mezhep ve dinlere ait kültürel zenginlikler bulunmaktadır.
Anayasamızın 10. Maddesindeki herkesin kanın önünde eşit olması ibaresi ile her alanda olan kültürel zenginliklere saygı duyma ve koruma da yasal güvence altına alınmış olur.
“”Herkes, dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.” ibaresini, ülkemizdeki kültürel zenginliklerin korunması açısından değerlendiriniz.” ile ilgili uzun cevabı ;
Cevap :
Bir toplumda birbirinden farklı dile, ırka, cinsiyete, siyasal düşünceye, felsefe inanca bir gün dine mezhep ve benzeri aralıklara sahip birçok insan bulunur.
Bunlar topluma ayrıştırmadığı gibi zenginleştirir ve farklılıklar içerisinde bir bütün güzellik meydana getirir.
Anayasamızın 10. Maddesinin de herkesin karnına önünde eşit olması ibaresi kültürel zenginlikleri korumakta ve bir başkasına bir başkasının kültürel farklılıkları konusunda zarar vermesini veya haksızlık yapılmasını engellemektedir.
Saygı herkes arasında olması gereken en önemli kültürel kanundur.