Toplu taşıma araçlarında hareketi kısıtlayıcı özel durumu olanlara (engellilere, hastalara, yaşlılara, hamilelere ve yanında küçük çocuğu olanlara) nasıl davranılmalıdır?
4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı Toplu taşıma araçlarında hareketi kısıtlayıcı özel durumu olanlara (engellilere, hastalara, yaşlılara, hamilelere ve yanında küçük çocuğu olanlara) nasıl davranılmalıdır? konusunu kısaca ele alacağız.
“Toplu taşıma araçlarında hareketi kısıtlayıcı özel durumu olanlara (engellilere, hastalara, yaşlılara, hamilelere ve yanında küçük çocuğu olanlara) nasıl davranılmalıdır?” ile ilgili kısa cevabı ;
Cevap :
Toplu taşıma araçlarında bu gibi kimselere yer vermeli ve inmedi ve bilmede bu kimselere öncülük tanımalıdır.
Bu kimselerin kendini koruması daha zor olduğundan daha çok hasar alabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
Boş koltukta öncelik sırası bu kimselere verilmeli boş koltuk yoksa bu kimseleri yer vererek onların güvenli bir şekilde seyahat etmesi sağlanmalıdır.
“Toplu taşıma araçlarında hareketi kısıtlayıcı özel durumu olanlara (engellilere, hastalara, yaşlılara, hamilelere ve yanında küçük çocuğu olanlara) nasıl davranılmalıdır?” ile ilgili uzun cevabı ;
Cevap :
Toplu taşıma araçlarında bazı yolcuların önceliği bulunmaktadır.
Yaşlı, çocuk, hamile , engelli ve özel durumu olan kişiler önceliklidir.
Birçok toplu taşıma aracında bu gibi kimseler için yer ayrılmış olsa da yer ayrılmamış alanlarda bile bu kişilere öncelik tanımak insani vazifedir.
Kendini koruması daha zor olan bu insanların düşmesi halinde oluşabilecek hasarlar göz önünde bulundurulmalı ve bu insanlara yer verilmelidir.